fbpx

Tiden renner ut

FN bærekraftig mål

Verden er i en konstant endring, vi kan se at det blir varmere og varmere. Dette må vi jobbe med å endre. Å redde kloden handler ikke bare om å sortere, det handler også om det store forbruket som vi forbruker i dag. Alt fra de nye telefoner man kjøper til mat man kjøper som man ikke klarer å spise.

Bilderesultater for fns bærekraftsmål
Bilde: https://www.fn.no/Undervisning/VGS/FNs-baerekraftsmaal

FN har 17 mål, målene består av 169 delmål og handler om hva slags grep bedrifter og kundene trenger å bruke for å sikre oss en frisk klode til fremtidige generasjoner. Vi ser at en av de største grunnene er pga forbruket vårt. Vi må starte å gjøre en endring så fort som mulig. Mange tenker å være bærekraftig betyr at man ikke skal forurense, det er mye mer enn bare miljø aspektet.

På hvilken måte er HM bærekraftig?

For HM betyr bærekraft at hvilken innvirkning den har på miljø og menneskene som lager produktene demmes. Alle produktene er produsert med omtanke og hennsyn for menneskene som har produsert varen, og det er viktig å tenke på miljøet samtidig. Det er viktig for HM at produktene er Conscious.

«CONSCIOUS PRODUCTS EXPLAINED»

«Hva mener vi med Conscious? For at et plagg skal kunne bære en grønn merkelapp, må produktet inneholde minst 50% materiale fra kilder som har mindre påvirkning på miljøet, som  f.eks. økologisk bomull og resirkulert polyester — men mange av plaggene inneholder mer enn det. Det eneste unntaket er resirkulert bomull, som kun kan utgjøre 20% av plagget av kvalitetsmessige årsaker. Vi jobber imidlertid med nyvinninger for å kunne øke andelen så snart som mulig.»

Bilderesultater for hm bærekraft
Bilde: https://www.kk.no/mote/billigkjeden-hm-lover—innen-2030-skal-vi-bli-hundre-prosent-baerekraftige/69769286

HM har resirkuleringsbokser ved kassene i butikkene for å resirkulere klærne. Det HM gjør for å motivere kunden til å ta med gamle plagg er at de vanligvis gir kunden som bruker resirkuleringsboksen blir belønnet med en kupong. Ved å ha disse resirkuleringsboksene motiverer det kunden å komme tilbake til butikkene å resirkulere, og kunden føler at de gjør en endring i hverdagen.

Hva tenker du om HM og deres bærekraftige produksjon? Er det noe de kunne forbedret?

  1. https://www2.hm.com/no_no/customer-service/produkter-kvalitet/product-sustainability.html
  2. https://www2.hm.com/no_no/customer-service/produkter-kvalitet/conscious-concept.html
  3. https://www.fn.no/Om-FN/FNs-baerekraftsmaal

Join the Conversation

1 Comment

  1. Så flott at du har kommet i gang med bloggen!

    Du har skrevet et innlegg med fin struktur her, og jeg liker at du trekker inn HM som eksempel i denne teksten. Flott at du bruker bilde i innlegget, og at du avlutter med å stille et spørsmål! Supert at du også har med kilder i slutten av innlegget.

    Innlegget ditt er i noe korteste laget. Vil anbefale deg å skrive innlegg på minimum 500 ord. Da rangeres du bedre i organiske Google søk, i tillegg til at vi veiledere har litt mer å komme med tilbakemeldig på. Du skrev en veldig fin innledning, prøv å skrive noe lignende avlslutningsvis der du runder av teksten på en god måte. Enten ved å oppsummere punktene du har trukket frem gjennom teksten, eller ved å drøfte kort rundt et par punkter for så å komme med en liten konklusjon eller stille et spørsmål.

    Stå på videre! Gleder meg til å lese flere av innleggene dine 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *