fbpx

Grønn markedskommunikasjon

Hva er grønn markedskommunikasjon? Eksempler på grønn markedskommunikasjon? Dette er noe av spørsmålene som jeg kommer til å snake om.

grønn markedskommunikasjon har mange faktorer som må til for å fungere. Men meningen til grønn markedskommunikasjon er hvordan kan en bedrift få ut budskapet sit med et på et produkt eller en tjeneste som er basert på bærekraft. Det er fem aktiviteter som omfatter markedskommunikasjon. Disse er 1: Reklame, 2: Holdningspåvirkning, 3: PR , 4: Personlig salg, 5: Direkte og indirekte markedsføring/salg dette er elementer bedrifter gjør for å få budskapet til produktet ut til markedet.

Eksempler på grønn markedskommunikasjon

Eksempler på bedrifter som bruker grønn markedskommunikasjon er TOMS. TOMS bruker «One for one» i sin grønne markedskommunikasjon, «One for one» er når kunden kjøper et par sko i butikkene vil TOMS gi et par sko til de som ikke har råd. mye av bedriftens suksess kommer fra grønn markedskommunikasjon til forbrukerne. Denne type forretningsmodell tiltrekker seg forbrukere ved at bedriften viser at du er villige til å ta et samfunnsansvar, ved at bedriften gjør dette vil forbrukerne føle at de gjør en endring hos andre som trenger sko.

Patagonia er an anen bedrift som bruker grønn markedskommunikasjon for å nå sine kunder. Patagonia vil at forbrukeren skal komme tilbake til butikkene hvis produktet blir ødelagt sånn at Patagonia kan reparere produktet uten kostnad. Som tidligere sagt så ser vi at kunder blir tiltrukket grønn markedskommunikasjon.

Co-branding

Co-branding er når bedriftenes produkter bruker miljømerker sånn som et miljøfyrtårn eller svanemerke. Disse merkene gir kunden en trygghet om at produktene de kjøper har en kvalitet standard og er bedre for miljøet enn andre konkurrentenes produkter. Det er en sertifiseringsmerker som man legger på produktene for at man kan vise kundene at det produktet hvor man ser dette sertifiselingsmerker er bedre for miljøet.

Grønnvasking

Det finnes mange bedrifter som sier at de er miljøvennlig, men de er ikke det. Grønnvasking er når bedrifter fremstiller seg som en virksomhet som er miljøvennlig for å få forbrukerne til å kjøpe mer fra dem. Dette vil si at bedrifter vil lure sine kunder for å tjene mer og samtidig går sett utover miljøet. Et eksempel på grønnvasking er når Volkswagen jukset på C02 utslippet til Dieselbilene sine for å selge flere biler.

Kommer vi til å se flere bedrifter som bruker grønn markedskommunikasjon? Hva er viktigheten ved at bedrifter blir mer miljøvennlig?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *